Bandenmerken

Als het op banden aankomt, zijn er veel bandenmerken om uit te kiezen. Dus hoe weet je welk bandenmerk de juiste is voor jou? Op deze pagina lees je over enkele van de meest populaire bandenmerken en wat ze te bieden hebben. Je ziet welke budget bandenmerken interessant zijn. En je krijgt een overzicht van vrijwel alle bandenmerken die er bestaan.

bandenmerken

Top 5 bandenmerken

Afhankelijk van wie je het vraagt, krijg je misschien een andere lijst, maar dit zijn enkele van de meest vertrouwde en meest populaire bandenmerken.

1. Michelin

Michelin is een Frans bedrijf opgericht in 1889. Het is ‘s werelds grootste bandenfabrikant en fabrikant van de bekendste bandenmodellen, waaronder Michelin Energy Saver zomerband, Michelin Alpin winterbanden en de recentere Michelin CrossClimate all season band. Michelin-banden staan ​​bekend om het leveren van hoogwaardige en duurzame banden.

2. Continental

Continental is een Duits bandenbedrijf opgericht in 1871. Dit bandenmerk wordt gemaakt door een van ‘s werelds grootste bandenfabrikanten en fabrikant van enkele van de bekendste bandenmerken. Waaronder natuurlijk Continental zelf, maar ook Barum, Uniroyal, Semperit, General, Sportiva, Viking, Gislaved , Mabor en Matador. Continental banden staat bekend om het leveren van hoogwaardige banden die lang meegaan. Deze banden zijn populair bij merken als BMW, Volkswagen en andere Duitse auto’s maar kunnen onder vrijwel iedere auto gemonteerd worden.

3. Bridgestone

Bridgestone, een Japans bedrijf opgericht in 1931, is ook een van ‘s werelds grootste bandenfabrikanten. Een ander merk van dit bedrijf is Firestone. Firestone autobanden zijn niet zo gebruikelijk, maar in landbouwbanden is het een populaire band. Bridgestone heeft een zeer grote productlijn van banden, waaronder beroemde modellen zoals Potenza, Turanza, Ecopia, Dueler en Blizzak. Bridgestone maakt banden voor auto’s, vrachtwagens, landbouw, motorfietsen en meer.

4. Goodyear-banden

Goodyear is een van de oudste bandenmerken. Het is opgericht in 1898 en een van de grootste bandenmerken ter wereld. Goodyear-banden zijn enkele van de meest populaire banden op de markt en staan ​​bekend om hun duurzaamheid en prestaties. Andere bandenmerken die onder het Goodyear-bedrijf vallen, zijn Dunlop, Fulda, Sava en Debica. Goodyear maakt banden voor bijna elk voertuig, natuurlijk auto’s en vrachtwagens, maar ook vliegtuigen!

5. Pirelli banden

Pirelli banden staan ​​wereldwijd bekend om hun prestaties en kwaliteit. Pirelli is ontwikkeld in Italië en heeft meer dan 100 jaar ervaring in de bandenindustrie en hun producten worden vertrouwd door enkele van ‘s werelds meest prestigieuze autofabrikanten. Pirelli banden bieden superieure handling, grip en remmen in zowel droge als natte omstandigheden. Met een breed scala aan banden voor verschillende voertuigen en rijstijlen, heeft Pirelli een band voor elke behoefte. Of u nu op zoek bent naar de ultieme prestatieband of een betrouwbare all-season band, Pirelli heeft een band die aan je behoeften voldoet.

Er is meer dan de top 5 bandenmerken

Er zijn veel meer verschillende merken banden die als de beste of in ieder geval de beste op de markt worden beschouwd. Veel bekende merken hebben de reputatie hoogwaardige banden te maken die een goede tractie en slijtvastheid bieden. Enkele van de beste bandenmerken die buiten de top 5 vallen, zijn Hankook, Yokohama, Vredestein, Toyo, Nokian en Nexen. Deze merken bieden een verscheidenheid aan verschillende bandenmodellen die zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende voertuigen te voldoen.

Budget bandenmerken

Over het algemeen zijn de beste budget banden merken de submerken van de grote bandenfabrikanten. Ook Kumho en Hankook (dit merk is inderdaad goed en goedkoop) zijn de moeite van het overwegen waard. Het is belangrijk om je onderzoek te doen om de juiste band voor jouw voertuig te vinden. Bandentesten kunnen verschillende resultaten geven per model in verschillende maten. Als een band goed is, bieden alle maten van dat bandenmodel over het algemeen goede prestaties, maar er zijn enkele verschillen tussen de maten. Ook al zijn sommige banden doorgaans voordeliger dan de andere merken, de betere eigenschappen en langere levensduur bieden uiteindelijk meer voordelen.

Factoren waarmee je rekening moet houden bij banden kopen

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van banden. Het type voertuig, je rijgedrag en het klimaat zijn slechts een paar dingen die van invloed kunnen zijn op de juiste banden voor jou. Doe wat onderzoek om de beste banden voor jouw specifieke behoeften te vinden en wees niet bang om hulp te vragen aan een professional. Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke banden voor jou geschikt zijn. Maar door rekening te houden met alle factoren die bij banden kopen meespelen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die jou en je voertuig veilig op weg helpen.

Veel gestelde vragen bij bandenmerken

Bij nieuwe autobanden kopen zijn er vaak veel vragen. De vragen met betrekking tot bandenmerken worden hieronder beantwoord.

Welke bandenmerken zijn er?

Er zijn veel bandenmerken op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Kortom: enkele van de meest populaire merken zijn Michelin, Pirelli en Goodyear. Michelin-banden staan bekend om hun duurzaamheid en prestaties, maar ze kunnen behoorlijk duur zijn. Pirelli-banden bieden een goede balans tussen prestaties en prijs, maar ze zijn misschien niet zo duurzaam als Michelin-banden. Goodyear-banden zijn een goede optie voor mensen met een beperkt budget, maar ze presteren misschien niet zo goed als duurdere merken.

Hoeveel bandenmerken zijn er?

Er zijn zo’n 200+ banden merken in Nederland en Europa verkrijgbaar. Aan a-merken zullen dit zo’n 10-15 merken zijn, waaronder de merken in bovenstaande top 5 bandenmerken. Aan goede b-merk autobanden zijn dit er nog eens 20-30. Tot slot is er een grote groep van Chinese autobanden merken waarvan de kwaliteit niet bekend is omdat er weinig bandentesten zijn. Er zijn simpelweg teveel bandenmerken om alle merken in een bandentest mee te nemen. Je weet nu hoeveel bandenmerken er zijn. Maar er zijn ook nog eens duizenden modellen. Ieder bandenmerk maakt tussen de tientallen tot zo’n honderd modellen. Per model kunnen de rijeigenschappen verschillen.

Wat zijn de beste merken autobanden?

De beste merken autobanden zijn Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Vredestein, Hankook, Yokohama, Toyo, Nokian en Nokian. Per model, bandenmaat en voertuig zijn er wel grote verschillen in rijeigenschappen. Alleen de beste merken autobanden kiezen levert nog niet de beste band op. Daarvoor is verder onderzoek, zoals bandentesten lezen, of overleg met een specialist nodig.

Wat is de beste budgetband?

De beste budgetband is een band die past bij jouw rijgedrag, voertuig en het klimaat waar je rijdt. Per bandenmerk kunnen de modellen en de bandenmaten andere rijeigenschappen geven. Bandentesten lezen zal helpen om te bepalen wat de beste budgetband is. Om je keuze voor budgetbanden te verkleinen, kun je je richten op de sub-merken van bekende bandenfabrikanten zoals in dit artikel omschreven.

Is Hankook een a-merk?

Jazeker, veel bandenhandelaren en verkopers zien Hankook steeds meer als a-merk. Dit komt mede doordat Hankook zich veel bezighoudt met innovaties.